BUTCHERS CLASSIC Z KURCZAKIEM

BUTCHERS CLASSIC Z KURCZAKIEM

1,5 gwiazdki

Ocena: 1.5/5

Data publikacji: 20.08.2014

Facebook

SKŁAD:

Mięso i pochodne mięsa (47% z czego kurczaka 80%, świeże 30%), minerały.

Gwarantowana analiza:

Białko 8.5 %,  Włókno 0.5 %, Zawartość tłuszczu 5 %, Popiół surowy 2% , Wilgotność 82 %

SZACOWANE WSKAŹNIKI SUCHEJ MASY:

RECENZJA SKŁADU:

Mięso i pochodne mięsa - enigmatycznie opisany składnik - brak definicji w przepisach. Nie wiemy, czy mowa tu o pochodnych mięsa (i tym co to miałoby być) czy zostajemy wprowadzeni w błąd a chodzi o składnik "mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego", który z definicji opisuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza wszystkie części ciała zwierząt rzeźnych, świeże lub poddane przetwarzaniu, oraz  wszystkie produkty uzyskane w wyniku przetwarzania tusz lub części tusz zwierząt rzeźnych . Jeżeli producent nie podaje dokładnej ilości mięsa sceptycznie zakładamy, że większość lub resztę takiego składnika (jeżeli podaje) mogą stanowić wszystkie części ciał zwierząt rzeźnych czyli produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego stanowiące materiał kategorii 3 lub produkty pochodne z takich produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, inne niż materiały, o których mowa w art. 10 lit. m), n), o) i p) rozporządzenia (WE) nr 1069/2009, z których karma może się składać, a w którym znajdziemy m.in. czym mogą być w/w przetworzone produkty: tusze i części tusz zwierząt poddanych ubojowi (czyli mięso), również odrzucone jako nie nadające się do spożycia przez ludzi (ale nie wykazujące objawów choroby), łby drobiu, skóry, rogi, stopy, kości, szczecina świńska, pióra, krew, osad z centryfug lub separatorów otrzymywany w procesie przetwarzania mleka, wełna, włosy, ścinki z kopyt .

Minerały - niezbędne do życia oraz prawidłowego funkcjonowania organizmu. Najlepiej jeżeli w karmie są w postaci chelatowanej – zwiększającej prawdopodobieństwo absorpcji.

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

PODSUMOWANIE:

Karma otrzymuje 1,5 gwiazdki. Skład karmy został opisany bardzo lakonicznie - „mięso i pochodne mięsa”. Tak opisanego składnika nie definiuje Rozporządzenie Ministra Rolnictwa ani Rozporządzenia UE. Nie wiemy w końcu ile procent dokładnie mięsa zawiera produkt – liczby 47%, 80% czy 30% nie wyjaśniają tej kwestii. Kurczak to nie to samo co mięso z kurczaka. Inne niż mięsne elementy ciał zwierząt (np. pierze, kości, łapy, skóra, dzioby etc.) zawierają mniej wartościowe białka, nie dostarczają wszystkich aminokwasów egzogennych. Nie wiemy co to są "pochodne mięsa". Nie podano informacji dotyczących zawartości poszczególnych aminokwasów egzogennych (tych, których kot sam nie może syntetyzować; wiadomo tylko, że tauryna jest suplementowana odpowiednio), dlatego ocena jakości protein karmy jest niemożliwa wg norm aminokwasów wskazanych przez FEDIAF. Podobnie ocena tłuszcz- brak danych dotyczących kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Wilgotność karmy jest bardzo dobra - 82%, co odpowiednio nawadnia kota. Wapń i fosfor w dobrej ilości i wzajemnej proporcji. Brak danych nt. pozostałych makro- i mikroelementów jak również nt. witamin. W dodatkach technologicznych producent dodał gumę kasję E499

UWAGA

Recenzja służy jedynie przekazaniu informacji na temat produktu celem zwiększenia świadomego wyboru karmy dla domowego pupila. Zakup produktu recenzowanego na karmy.pl jest indywidualną decyzja każdego właściciela i powinien zależeć od preferencji żywieniowych czworonoga. Informujemy również, iż recenzja tego produktu jest oceną subiektywną i pomimo naszych starań może zawierać informacje nieadekwatne. Skład karmy może nie być aktualny ze względu na zmiany, jakie dokonuje producent, wywołane m.in. podażą i popytem półproduktów. Jeżeli masz uwagę dot. któregoś z tych aspektów, prosimy o informację poprzez formularz kontaktowy.

Komentarze  

# Gość 2019-02-20 17:18
This piece of writing is genuinely a good one it helps new net users, who are wishing for blogging.


Feel free to surf to my weblog; hello slim buy xtrasize usa manufacturer funciona
forum: https://enie.atma1901.com/detox/7370/hello-slim-buy-xtrasize-usa-manufacturer-funciona-forum/
Odpowiedz
# Gość 2019-03-20 23:14
Thank you for any other magnificent post. The place else may
just anybody get that type of information in such a perfect
approach of writing? I've a presentation next week, and I am on the search for such information.

My blog post; erogen x
opiniones reales donde consigo formula composicion foro: https://Escl.universitegoc.org/enlargement/3136/erogen-x-opiniones-reales-donde-consigo-formula-composicion-foro/
Odpowiedz
# Gość 2019-04-13 04:29
Thanks for any other magnificent article.
The place else could anyone get that kind of information in such a perfect manner
of writing? I've a presentation subsequent week, and I am at the look for such information.

Look at my web blog bioxyn comentarios foro femenino amazon en que farmacia venden comprar en farmacia: https://escl.Materiel-Audiovisuel.net/slim/1137/bioxyn-comentarios-foro-femenino-amazon-en-que-farmacia-venden-comprar-en-farmacia/
Odpowiedz
# Gość 2019-11-16 04:46
Therefore, people set aside more period online.


Also visit my web blog :: http://pl.frederic-duhayer.com/: http://Pl.frederic-duhayer.com/pheromone/
Odpowiedz
# Gość 2019-12-25 06:55
Therefore, people spend more evening online.

Here is my page https://enus.potenziale-entfesseln.de/: https://enus.potenziale-entfesseln.de/
Odpowiedz
# Gość 2020-01-15 10:40
I still cannot quite feel that I could become one of those studying the important recommendations found on your
blog. My family and I are really thankful on your generosity and for offering
me the potential to pursue my personal chosen career path.
Many thanks for the important information I obtained from your web site.


My web page - عرض anyoption العربية: https://ar.naildesigner-fachforum.de/1/301/anyoption/
Odpowiedz
# Gość 2020-02-21 00:48
Thank you for every other wonderful article. The place else could anyone get that kind of info in such an ideal way of writing?
I've a presentation next week, and I'm on the look for such information.

Here is my web site; demo nano nano vähimmäissumma: https://fi.lug-mueritz.de/tienaa-rahaa-kotona/256/nano-nano/
Odpowiedz
# Gość 2020-03-02 10:49
Inspiring quest there. What happened after? Take care!


Check out my homepage :: výška marže evfx recenze: https://cs.hundephysio-harnisch.de/binarni-opce-demo-ucet/198/evfx/
Odpowiedz
# Gość 2020-04-06 18:46
Unquestionably believe that which you said.
Your favorite reason appeared to be on the net the simplest thing to be aware of.
I say to you, I definitely get irked while people think about worries
that they just don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined
out the whole thing without having side effect , people could take a signal.

Will likely be back to get more. Thanks

Feel free to surf to my site :: 가입 bitkub 포럼: https://kr.naildesigner-fachforum.de/1/411/bitkub/
Odpowiedz
# Gość 2020-04-15 09:05
Yeah bookmaking this wasn't a high risk conclusion great
post!

Also visit my homepage :: õpetused fxgiants kuidas alustada: https://et.naildesigner-fachforum.de/raha-teenimine-internetis/513/fxgiants/
Odpowiedz
# Gość 2020-05-02 16:18
Thanks for all your valuable effort on this web site.
My mum take interest in participating in internet research and it's
really simple to grasp why. A number of us know all relating to
the lively way you convey advantageous information on your web site
and even strongly encourage contribution from the others
on the point while our own princess is always becoming educated a
great deal. Take advantage of the remaining portion of the year.
You have been carrying out a pretty cool job.

Here is my web blog - en español xm forex mínimo depósito: https://es.naildesigner-fachforum.de/que-puedo-hacer-para-ganar-dinero/454/xm-forex/
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież