ROYAL CANIN KITTEN INSTINCTIVE W SOSIE

ROYAL CANIN KITTEN INSTINCTIVE W SOSIE

1 gwiazdka

Ocena: 1/5

Data publikacji: 21.08.2014

Facebook

SKŁAD:

mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego, zboża, roślinne ekstrakty białkowe, produkty pochodzenia roślinnego, mleko i produkty pochodne mleka, oleje i tłuszcze, sole mineralne, drożdże, cukry.

Gwarantowana analiza:

Białko surowe: 12% - Oleje i tłuszcze surowe: 4% - Popiół surowy: 1,5% - Włókno surowe: 0,6% - Wilgotność: 79%.

SZACOWANE WSKAŹNIKI SUCHEJ MASY:

RECENZJA SKŁADU:

Mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego - bardzo enigmatycznie opisany składnik. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza wszystkie części ciała zwierząt rzeźnych, świeże lub poddane przetwarzaniu, oraz  wszystkie produkty uzyskane w  wyniku przetwarzania tusz lub części tusz zwierząt rzeźnych . Jeżeli producent nie podaje dokładnej ilości mięsa sceptycznie zakładamy, że większość lub resztę takiego składnika (jeżeli podaje) mogą stanowić wszystkie części ciał zwierząt rzeźnych czyli produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego stanowiące materiał kategorii 3 lub produkty pochodne z takich produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, inne niż materiały, o których mowa w art. 10 lit. m), n), o) i p) rozporządzenia (WE) nr 1069/2009, z których karma może się składać, a w którym znajdziemy m.in. czym mogą być w/w przetworzone produkty: tusze i części tusz zwierząt poddanych ubojowi (czyli mięso), również odrzucone jako nie nadające się do spożycia przez ludzi (ale nie wykazujące objawów choroby), łby drobiu, skóry, rogi, stopy, kości, szczecina świńska, pióra, krew, osad z centryfug lub separatorów otrzymywany w procesie przetwarzania mleka, wełna, włosy, ścinki z kopyt .

Zboża - enigmatycznie opisany składnik. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: Zboża — wszystkie gatunki zbóż, niezależnie od metody ich obróbki, lub produkty skrobiowe uzyskane z bielma. Składnik jest donorem mało wartościowych dla mięsożerców węglodanów. Zalecamy sceptyczną ostrożność przy tak opisanych składnikach na etykiecie.

Roślinne ekstrakty białkowe - bardzo enigmatycznie opisany składnik. Nie wiemy jakie rośliny lub ich części są źródłem białka - które ze względu na jego roślinne pochodzenie jest mało wartościowe dla mięsożercy. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: wszystkie produkty pochodzenia roślinnego, w których przez poddanie ich działaniu odpowiednich procesów osiągnięto koncentrację zawartości białka wynoszącą nie mniej niż 50% białka ogólnego w suchej masie, którego struktura może ulec zmianie. Składnik może podnosić ilość białka podawaną przez producenta na opakowaniu. Na tak opisany składnik zalecamy zwrócić szczególną krytyczną uwagę.

Produkty pochodzenia roślinnego - bardzo enigmatycznie opisany składnik. Może zawierać mało wartościowe produkty pochodzące z procesu przetwarzania zbóż lub owoców - po oddzieleniu już ich wartoścowych częsci. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: produkty uzyskane w wyniku przetworzenia produktów roślinnych, w szczególności zbóż, warzyw, roślin strączkowych i nasion roślin oleistych.Na tak opisany składnik zalecamy zwrócić szczególną krytyczną uwagę. Mleko i produkty pochodne mleka - mleko dostarcza kazeiny, jest źródłem białek serwatkowych, zawiera również aminokwasy egzognne. Definicja Ministerstwa Rolnictwa Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. mleko i  produkty mleczne — wszystkie produkty mleczne, świeże lub konserwowane przez poddnie ich działaniu odpowiednich procesów, oraz produkty uzyskane w wyniku ich przetworzenia. Oleje i tłuszcze - enigmatycznie opisany składnik. Źródło tłuszczu niewiadomego pochodzenia, prawdopodobnie w dużej mierze pochodzenia roślinnego. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik lakonicznie definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: oleje i tłuszcze — wszystkie oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.Tak opisany składnik w składzie karmy powinien wzbudzić krytyczną ostrożność. W olejach roślinnych brak ważnych lipidów egzogennych dla psa czy kota. Sole mineralne - związki nieorganiczne (pochodne kwasów lub zasad) niezbędne do funkcjonowania organizmów żywych. Drożdże - Znanych jest ok. 30 rodzajów drożdzy. Składnik niedodefiniowany. Bogate w białko, posiadają wiele składników odżywczych. Prawdopodobnie wspomagają układ odpornościowy. Kontrowersje budzą pogłoski o ich wpływie na alergie i wzdęcia. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: wszystkie drożdże, których komórki zostały unieczynnione i wysuszone. Cukry - nie określono rodzaju cukru użytego do produkcji karmy. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: wszystkie rodzaje cukrów. Dosładzanie pożywienia zwierząt mięsożernych wydaje się być niekorzystnym zabiegiem z punktu widzenia ich dietetyki.

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

PODSUMOWANIE:

Karma otrzymuje 1 gwiazdkę. Jej cały skład został opisany bardzo lakonicznie, np. „mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego”- taka forma informacji jest charakterystyczna dla karm zawierających dużo niskiej jakości produktów. Inne niż mięsnie elementy ciał zwierząt (np. pierze, wełna, kopyta, rogi, dzioby etc.) zawierają mniej wartościowe białka i niedostarczają wszystkich aminokwasów egzogennych w odpowiednich ilościach. Podobnie białka roślinne są niepełnowartościowe - w tym wypadku podnoszą ilość białka podawaną na opakowaniu. Ponieważ producent nie podaje zawartości wszystkich egzogennych aminokwasów (kot sam nie może ich syntetyzować) a jedynie informacje nt. tauryny, lizyny, argininy i metioniny (ich zawartość jest powyżej minimum FEDIAF) niemożliwa jest jednoznaczna ocena jakości protein karmy w oparciu o normy FEDIAF. Wilgotność karmy jest dobra-79%. Wapń i fosfor w ilości odpowiedniej wg norm FEDIAF w okresie wzrostu i reprodukcji. Sód i potas w odpowiedniej ilości, podobnie pozostałe makro- i mikroelementy. Nie określono ich formy chemicznej, co uniemożliwia ocenę ich przyswajalności. Witaminy ze wszystkich grup suplementowane odpowiednio. Kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3 w dobrej proporcji 5:1, jednak pochodzenie olei i tłuszczy nie zostało sprecyzowane. Karma zawiera bezwartościowe z punktu widzenia diety kota produkty pochodzenia roślinnego, także zboża. Tak opisany składnik może zawierać każdy element rośliny i odpady pochodzące z ich przetwórstwa. Poziom węglowodanów ok. 14%.

UWAGA

Recenzja służy jedynie przekazaniu informacji na temat produktu celem zwiększenia świadomego wyboru karmy dla domowego pupila. Zakup produktu recenzowanego na karmy.pl jest indywidualną decyzja każdego właściciela i powinien zależeć od preferencji żywieniowych czworonoga. Informujemy również, iż recenzja tego produktu jest oceną subiektywną i pomimo naszych starań może zawierać informacje nieadekwatne. Skład karmy może nie być aktualny ze względu na zmiany, jakie dokonuje producent, wywołane m.in. podażą i popytem półproduktów. Jeżeli masz uwagę dot. któregoś z tych aspektów, prosimy o informację poprzez formularz kontaktowy.

Komentarze  

# Gość 2018-10-27 15:16
I see you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you
can earn extra cash every month. You can use
the best adsense alternative for any type of website (they
approve all websites), for more details simply search
in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Visit my page :: BestDelia: https://FollowForest.blogspot.se
Odpowiedz
# Gość 2018-11-16 20:30
I see you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you can earn extra cash every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website
(they approve all websites), for more info simply
search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

my site: BestHortense: https://CleverKarri.blogspot.com
Odpowiedz
# Gość 2018-12-25 12:41
Wonderful post! We will be linking to this particularly great content on our website.
Keep up the good writing.

My website; bioveliss tabsn como tomar xtrasize se
vende en farmacias donde comprar como administrar: https://es.medicscp.com/slim/12833/bioveliss-tabsn-como-tomar-xtrasize-se-vende-en-farmacias-donde-comprar-como-administrar/
Odpowiedz
# Gość 2019-01-13 18:30
Thanks for every other great article. Where else may anyone get that type of information in such a
perfect manner of writing? I have a presentation next week,
and I'm on the look for such info.

my web blog :: member xxl como
tomar xtrasize opiniones sobre uso de por primera vez que
remedio e: https://escl.get-public.com/enlargement/11958/member-xxl-como-tomar-xtrasize-opiniones-sobre-uso-de-por-primera-vez-que-remedio-e/
Odpowiedz
# Gość 2019-02-09 15:03
Yeah bookmaking this wasn't a risky decision outstanding post!



Feel free to surf to my page: maxatin tablet how to use price
amazon non prescription alternative reviews: https://enie.urscene.net/potency/1302/maxatin-tablet-how-to-use-price-amazon-non-prescription-alternative-reviews/
Odpowiedz
# Gość 2019-04-14 04:36
I am curious to find out what blog system you are utilizing?
I'm experiencing some minor security issues with my latest site and I'd like to find something more secure.
Do you have any recommendations?

Here is my page profolan arvostelut
kokemuksia tilaaminen korvaaminen: https://Fi.pimrc2003.org/hair/490/profolan-arvostelut-kokemuksia-tilaaminen-korvaaminen/
Odpowiedz
# Gość 2019-05-14 18:24
Hej dzięki za wpis dla nas !

my web site :: Albert Chomicz: http://parking-jasionka.pl/
Odpowiedz
# Gość 2020-11-11 16:31
generic sildenafil vs viagra http://fmedrx.com/ where to buy viagra online buy generic viagra online fast shipping
Odpowiedz
# Gość 2020-11-17 05:14
viagra billige https://purevigra.com/ buy viagra in nsw
Odpowiedz
# Gość 2020-11-17 11:47
lloyds pharmacy viagra prices gtn contraindicated viagra cialis viagra nfs eu
Odpowiedz
# Gość 2020-11-19 15:43
viagra no presciption free generic viagra samples viagra australia paypal
Odpowiedz
# Gość 2020-11-20 10:53
viagra do you stay erect after ejaculation https://buybuyviamen.com/ best online source viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-20 12:07
buying egypt viagra viagra sof tabs overnight delivery viagra in dublin
Odpowiedz
# Gość 2020-11-25 03:06
price of viagra 100mg in india viagra for women online how to order viagra online
Odpowiedz
# Gość 2020-11-25 09:33
viagra man average cost of generic viagra best viagra online australia
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 16:28
comprar viagra en guadalajara florida gator viagra watermelon rind juice viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-27 08:37
best otc viagra online prescriptions for viagra viagra online order
Odpowiedz
# Gość 2020-11-27 12:31
generic viagra price in india can you order viagra without a prescription cheap sildenafil citrate uk
Odpowiedz
# Gość 2020-11-28 06:54
online viagra in the us viagra prescription belgique purchase of viagra in india
Odpowiedz
# Gość 2020-11-29 06:42
the cheapest online viagra viagra by ajanta pharma viagra online canada discover card
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 08:19
it assignment help pay someone to do your assignment professional article writing services
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 14:45
i need help with my homework assignments write my papers
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 16:37
term paper service my thesis college essays hispanic
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 02:01
writing a retirement speech writing great essays essay zimbabwe
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 06:48
viagra on line\' brand viagra canadian pharmacies viagracanada
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 02:40
help with an essay critical thinking help me for assignment inverse trig functions integration homework
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 09:50
law dissertations essays by emerson where can i write an essay online
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 12:18
help with my dissertation buy a college essay third grade homework
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 16:14
powerpoint presentation online writing an effective research paper research design dissertation
Odpowiedz
# Gość 2020-12-10 18:24
cialis cost cialis over night cialis inr
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 21:37
canadian pharmacy viagra for cheap viagra gum buy viagra without presciption
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 01:01
canada pharmacy viagra generic dr viagra buy viagra usa generic viagra in usa
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 04:36
viagra over night online free samples viagra genaric how to buy viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 05:06
cialis without persriction generic cialisis cialis super active cheap
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 08:37
generic cialis priligy australia cialis online australia cialis black uk
Odpowiedz
# Gość 2020-12-17 04:12
viagra generic 100mg viagra ontario 100 mg pfizer viagra no prescription
Odpowiedz
# Gość 2020-12-17 07:56
viagra super active generic can i buy viagra online without percription generic viagra scam
Odpowiedz
# Gość 2021-01-11 03:41
canadian pharmacy reviews pharmacies india pharmacy
Odpowiedz
# Gość 2021-01-11 22:33
best drugstore eye cream http://pharmacy-onlineasxs.com/ rx
Odpowiedz
# Gość 2021-01-12 07:22
ed pills online family pharmacy п»їviagra online canadian pharmacy
Odpowiedz
# Gość 2021-01-13 00:27
indian pharmacy ed pills that work quickly ed meds
Odpowiedz
# Gość 2021-01-16 01:42
over the counter substitute for viagra viagra what dosage? viagra buy canada viagra and things like it dapoxetine super viagra pfizer viagra online pharmacey viagra viagra dapoxetine canada viagra under 50 buy viagra cialis mix online pfizer viagra accepts visa cards viagra in dubai anything cheaper than viagra viagra for sale malaysia viagra prices walmart
Odpowiedz
# Gość 2021-01-16 14:10
online viagra 2 day shipping order viagra online from canada buying viagra online using pay pal buy viagra on line viagra sales astralia viagra canada overnight female viagra pills australia buy viagra in australia but cheap generic viagra buy viagra australia online no prescription viagra dapoxetine canada viagrasuperfort e buying viagra online in australia free viagra sample pack viagra brand
Odpowiedz
# Gość 2021-01-18 01:50
viagra withot a prescription viagra paypal viagra result video sale viagra bootleg viagra buy viagra soft tabs viagra 2 day delivery is it illegal to buy viagra online viagra paypal uk reliable viagra reviews what\'s better viagra cialis levitra order viagra online buy real viagra viagra super active free shipping generic viagra pills
Odpowiedz
# Gość 2021-01-18 13:37
looking to purchase generic viagra viagra online rx pharmacy viagraonline\\ viagra ireland viagra for sale ireland cheap cheap viagra man on viagra can i buy viagra in shoppers drug mart viagra generic 50 mg 100 mg viagra legal viagra viagra (sildenafil) is viagra a controlled substance 100mg viagra pay for viagra with paypal
Odpowiedz
# Gość 2021-02-01 07:03
cialis sale discount cialis cialis sales canadian https://impotencecdny.com/info/history.php - cheap cialis overnight ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-01 09:07
generic viagra express delivery canadian pharmacy review viagra black review http://erectilejyzd.com/ - Endep ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-01 18:53
costa rica viagra sale viagra tablets for sell viagra canadian pharmacy http://erectilejyzd.com/index.php?called=terms - generic viagra 20mg x 15 tabs ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-03 15:44
web medical information compare prescription prices Cialis Soft Tabs
Odpowiedz
# Gość 2021-02-03 21:58
viagra 50 mg viagra professional i need viagra
Odpowiedz
# Gość 2021-02-04 11:13
men's health drugs from canada with prescription humana online pharmacy
Odpowiedz
# Gość 2021-02-05 05:33
canada pharmacies/acco unt paypal viagra canadian pharmacy without prescription
Odpowiedz
# Gość 2021-02-07 20:46
drugs for sale non prescription online pharmacy reviews pharmacies in canada
Odpowiedz
# Gość 2021-02-07 21:53
cialis online american express mex rx cialis free sample of cialis
Odpowiedz
# Gość 2021-02-09 15:03
approved canadian online pharmacies mexican border pharmacies apollo pharmacy online
Odpowiedz
# Gość 2021-02-10 08:56
pfizer viagra buy viagra online canadian pharmacy without prescription
Odpowiedz
# Gość 2021-02-10 13:35
payday loan santa clarita payday loan no credit check 1 hour online payday loans
Odpowiedz
# Gość 2021-02-11 07:34
payday loan check into cash can i have 2 payday loans in florida payday loans in georgia
Odpowiedz
# Gość 2021-02-11 22:36
order viagra 50 mg http://vigedon.com/ price of sildenafil in canada
Odpowiedz
# Gość 2021-02-12 03:39
cialis biaЕ‚ystok cialis losing effectiveness cialis mejor
Odpowiedz
# Gość 2021-02-12 07:02
Good post. I amm dealing witfh many of these issues as well..


Stop byy my website ... Hair Removal Sugaring: http://Joellwilliams.Qhub.com/member/2475622
Odpowiedz
# Gość 2021-02-15 11:17
jet payday loan phone number how to pay payday loans off fast get a payday loan now
Odpowiedz
# Gość 2021-02-16 04:33
first american cash advance tahlequah ok no credit check payday loans with no bank account cash advance store kalamazoo
Odpowiedz
# Gość 2021-02-17 13:45
can i take ginseng with cialis can you take cialis and levitra at the same time cialis tab 20 mg n2
Odpowiedz
# Gość 2021-02-18 11:26
cialis 800mg black http://llecialisjaw.com/ genaric cialis with dapoxetine
Odpowiedz
# Gość 2021-02-26 18:16
how much does viagra cost per pill viagra stories vietnamese viagra
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież