WHISKAS Z ŁOSOSIEM

WHISKAS Z ŁOSOSIEM

1 gwiazdka

Ocena: 1/5

Data publikacji: 30.08.2014

Facebook

SKŁAD:

Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego, zboża, ryby i produkty rybne (w tym 4% łososia), substancje mineralne.

Gwarantowana analiza:

Białko ogólne 7,5%; oleje i tłuszcze surowe 4,3%; popiół surowy 1,6%; włókno surowe 0,4%; wilgotność 83%.

SZACOWANE WSKAŹNIKI SUCHEJ MASY:

RECENZJA SKŁADU:

Mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego - bardzo enigmatycznie opisany składnik. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza wszystkie części ciała zwierząt rzeźnych, świeże lub poddane przetwarzaniu, oraz  wszystkie produkty uzyskane w  wyniku przetwarzania tusz lub części tusz zwierząt rzeźnych . Jeżeli producent nie podaje dokładnej ilości mięsa sceptycznie zakładamy, że większość lub resztę takiego składnika (jeżeli podaje) mogą stanowić wszystkie części ciał zwierząt rzeźnych czyli produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego stanowiące materiał kategorii 3 lub produkty pochodne z takich produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, inne niż materiały, o których mowa w art. 10 lit. m), n), o) i p) rozporządzenia (WE) nr 1069/2009, z których karma może się składać, a w którym znajdziemy m.in. czym mogą być w/w przetworzone produkty: tusze i części tusz zwierząt poddanych ubojowi (czyli mięso), również odrzucone jako nie nadające się do spożycia przez ludzi (ale nie wykazujące objawów choroby), łby drobiu, skóry, rogi, stopy, kości, szczecina świńska, pióra, krew, osad z centryfug lub separatorów otrzymywany w procesie przetwarzania mleka, wełna, włosy, ścinki z kopyt .

Zboża - enigmatycznie opisany składnik. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: Zboża — wszystkie gatunki zbóż, niezależnie od metody ich obróbki, lub produkty skrobiowe uzyskane z bielma. Składnik jest donorem mało wartościowych dla mięsożerców węglodanów. Zalecamy sceptyczną ostrożność przy tak opisanych składnikach na etykiecie.

Ryby i produkty rybne - tak enigmatycznie opisany składnik może zawierać odpowiednio przetworzone produkty uboczne przetwórstwa ryb. Z definicji Dziennika Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r.: ryby i produkty rybne — ryby lub ich części, świeże lub konserwowane przez poddanie ich działaniu odpowiednich procesów, oraz produkty uzyskane w wyniku ich przetworzenia. Nie wiemy jakich części ryb użyto w tak opisanym składniku - np. mogą to być również ości, płetwy, łuski, łby - po oddzieleniu wartociowego mięsa, które zwykle zostaje wykorzystane w przemyśle spożywczym.

Substancje mineralne - składnik niedodefiniowany, obejmuje dowolne makro- i mikroelementy.

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

PODSUMOWANIE:

Karma otrzymuje 1 gwiazdkę. Jej skład został opisany bardzo lakonicznie- „mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego”- taka forma informacji jest charakterystyczna dla karm niskiej jakości. Inne niż mięsnie elementy ciał zwierząt (np. pierze, wełna, kopyta, rogi, dzioby etc.) zawierają mniej wartościowe białka i niedostarczając wszystkich aminokwasów egzogennych. Ponieważ producent nie podaje zawartości wszystkich egzogennych aminokwasów (kot sam nie może ich syntetyzować) niemożliwa jest jednoznaczna ocena jakości protein karmy w oparciu o normy FEDIAF. Wilgotność karmy jest dobra-83%, co odpowiednio nawadnia kota. Brak informacji nt. makro- i mikroelementów poza wapnem, żelazem, manganem i cynkiem (odpowiednie ilości). Witamina B1 i E suplementowane odpowiednio, brak danych dotyczących pozostałych grup. Nie sprecyzowano pochodzenia tłuszczy i ocena ich jakości jest niemożliwa, ponieważ nie podano ilości i wzajemnej proporcji kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Karma zawiera bezwartościowe z punktu widzenia diety kota zboża. Tak opisany składnik może zawierać każdy element tych roślin i odpady pochodzące z ich przetwórstwa.

UWAGA

Recenzja służy jedynie przekazaniu informacji na temat produktu celem zwiększenia świadomego wyboru karmy dla domowego pupila. Zakup produktu recenzowanego na karmy.pl jest indywidualną decyzja każdego właściciela i powinien zależeć od preferencji żywieniowych czworonoga. Informujemy również, iż recenzja tego produktu jest oceną subiektywną i pomimo naszych starań może zawierać informacje nieadekwatne. Skład karmy może nie być aktualny ze względu na zmiany, jakie dokonuje producent, wywołane m.in. podażą i popytem półproduktów. Jeżeli masz uwagę dot. któregoś z tych aspektów, prosimy o informację poprzez formularz kontaktowy.

Komentarze  

# Gość 2018-03-25 21:55
I have checked your page and i have found some duplicate content,
that's why you don't rank high in google's
search results, but there is a tool that can help
you to create 100% unique content, search for: boorfe's tips unlimited
content

My web page; StantonChief: https://BlytheWee.blogspot.com
Odpowiedz
# Gość 2018-10-27 16:18
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://gallery.annethongprasom.com/albums/userpics/38009/cheap-shared-hosting-72126.jpg
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 17:48
I like reading an article that will make people think.
Also, thanks for allowing for me to comment!

Also visit my web site vps hosting, demo.bnsem.com: http://demo.bnsem.com/comment/html/?143872.html,
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 18:28
This is very interesting, You're a very skilled blogger.
I have joined your feed and look forward to seeking more of your
excellent post. Also, I have shared your web design (Sheri: http://flyinghonda.de/wbb/index.php?page=User&userID=807654) site in my social
networks!
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 18:50
Magnificent web site. Plenty of useful information here. I'm sending
it to some buddies ans additionally sharing in delicious.

And certainly, thanks to your sweat!

My page ... domain registrar (Roma: http://web.xorg.cn/comment/html/?46665.html)
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 18:56
Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the
favor”.I am attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of
your ideas!!

Feel free to visit my page ... free hosting: http://web.china800.net/comment/html/?28391.html
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 18:59
You are so cool! I don't suppose I have read anything like that before.
So good to find someone with some original thoughts on this
issue. Seriously.. thank you for starting this up.
This site is one thing that's needed on the internet, someone with a little originality!



Visit my web-site - website hosting: http://bbs.cnphotos.net/space-uid-1650584.html
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 19:05
Hi there, I desire to subscribe for this web site to
get newest updates, therefore where can i do it please help out.


My web site ... virtual host, http://www.95mp.com/: http://www.95mp.com/comment/html/?29333.html,
Odpowiedz
# Gość 2019-04-29 19:26
Hello there, just became alert to your blog through Google, and
found that it's really informative. I'm going to watch out for brussels.
I will appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
Cheers!

My blog post web design: http://www.duzcelilerdernegi.com/author/gordonn1247/
Odpowiedz
# Gość 2019-04-30 02:58
Appreciate this post. Will try it out.

Here is my web-site :: Krawu Hosting: https://www.krawu.net/
Odpowiedz
# Gość 2019-06-26 11:10
This site was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something that helped me.
Kudos!

Feel free to visit my web blog :: kyuubi.online: http://kyuubi.online
Odpowiedz
# Gość 2020-06-01 17:51
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin gmo.faxr.karmy. pl.skx.qu http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Odpowiedz
# Gość 2020-06-08 10:40
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg fic.qbxx.karmy. pl.twp.vw http://mewkid.net/when-is-xicix/
Odpowiedz
# Gość 2020-06-14 00:28
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxil Online qqs.woce.karmy. pl.dkm.rb http://mewkid.net/when-is-xicix/
Odpowiedz
# Gość 2020-06-18 03:16
aldactone
spironolactone
https://aldactonefast.com - aldactone normal dosage high blood pressure
side effects for fexofenadine
fexofenadine hcl
https://allegrax.com - fexofenadine
side effects for duloxetine
cymbalta generic
https://fastcymbalta.com - cymbalta medication
Odpowiedz
# Gość 2020-06-19 00:53
Levitra 20mg Generika https://bbuycialisss.com/ - Buy Cialis Dapoxetina Con Viagra best place to buy cialis online reviews Sale Secure Acticin Pills In Internet
Odpowiedz
# Gość 2020-07-31 07:12
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin ubh.uokt.karmy. pl.noz.mk http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-08-05 17:59
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules ueo.giyq.karmy. pl.aha.jf http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-08-05 18:28
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online Without Prescription fam.lsvm.karmy. pl.zfo.it http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-08-10 14:33
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin Without Prescription Buy Amoxicillin Online lar.dckx.karmy. pl.gmz.zf http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-08-10 15:11
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500 Mg pgs.feoh.karmy. pl.pjh.oq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-08-16 11:55
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Buy Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online Without Prescription vad.bjnu.karmy. pl.nlk.df http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-08-16 12:27
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg Capsules wzn.divl.karmy. pl.uvm.mt http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Odpowiedz
# Gość 2020-11-10 07:43
buy viagra online with prescription http://usggrxmed.com/ online pharmacy generic viagra cheap generic viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-13 10:49
where to find viagra in pattaya venda viagra brasil el pollo viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-16 07:47
siti vendita viagra https://purevigra.com using viagra for ed
Odpowiedz
# Gość 2020-11-16 10:08
canadian viagra buy via paypal where i can purchase viagra brand viagra cheap 50
Odpowiedz
# Gość 2020-11-16 15:58
herbal viagra kaufen https://purevigra.com cuando se descubrio la viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-16 19:06
viagra smell viagra and tinnitus viagra recommended frequency
Odpowiedz
# Gość 2020-11-17 09:39
viagra mnenje viagra erecting people t-shirt half a pill of viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-18 02:54
conclusion sobre el viagra best online viagra canada el viagra cubano
Odpowiedz
# Gość 2020-11-18 13:06
alternative to viagra https://paradiseviagira.com where can i buy generic viagra online
Odpowiedz
# Gość 2020-11-18 22:32
over the counter viagra walgreens https://paradiseviagira.com/ buying viagra in ebay
Odpowiedz
# Gość 2020-11-19 03:14
generis viagra indian version for viagra buy viagra in usa
Odpowiedz
# Gość 2020-11-19 06:54
viagra voorschrift of niet buybuyviamen.co m viagra in stockholm
Odpowiedz
# Gość 2020-11-20 18:54
generic viagra online overnight delivery buy viagra insurance generic viagra overnight delivery
Odpowiedz
# Gość 2020-11-21 09:12
drugstore viagra viagra pills generic brand where can buy viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-24 13:21
mexico viagra prices viagra 100mg buy online india how to get a prescription for viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 04:05
viagra di erbe viagra buy online in india wie wirkt viagra beim mann
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 10:37
generic viagra soft 100mg online viagra best sildenafil citrate 100
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 17:53
viagra medicine for men equivalent du viagra sans ordonnance viagra und fettes essen
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 19:34
viagra coupons us pharmacy generic viagra sildenafil generic india
Odpowiedz
# Gość 2020-11-27 00:26
real viagra for sale online generic viagra online 50mg sildenafil pharmacy
Odpowiedz
# Gość 2020-11-27 06:25
viagra side effects overdose viagra in der schweiz bestellen alcohol and viagra use
Odpowiedz
# Gość 2020-11-27 07:28
viagra fast delivery sildenafil 100mg price usa viagra soft gel capsules
Odpowiedz
# Gość 2020-11-28 16:50
help in essay writing i need help with accounting homework research papers in english
Odpowiedz
# Gość 2020-11-29 08:56
college essay minimum cheap research paper writer services homework help with math
Odpowiedz
# Gość 2020-11-29 10:21
why college essay essay writer with a story college essay about diversity
Odpowiedz
# Gość 2020-11-29 12:48
viagra espaГ±ol viagra pro how can i buy viagra online
Odpowiedz
# Gość 2020-11-29 18:46
persuasive writing speech dos and don ts of essay writing essay writing 7th grade biomes
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 03:52
123 essay writing slide presentations management case study
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 12:34
world geography assignments writing a compare contrast essay research paper jfk
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 18:20
assignment essay on the campaign of 1828 the basics of essay writing professional assignment writers
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 21:44
buy essay about jeremiah the prophet contoh thesis proposal essay biography
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 02:37
flavor viagra viagra geneirc buy genaric viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 02:40
colleges that require essays arguments essay college term paper
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 07:47
college essay quotes teaching essay writing high school online math homework doer
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 14:28
argumentative paragraph writing writing a rationale for a research paper writing a conclusion
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 04:14
college essays personal narrative essay papers to buy essay history
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 06:48
online pharmacy viagra dapoxetine viagra australia free is it illegal to buy viagra online
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 17:09
best pay for essay writing services architectural thesis proposals research paper questions
Odpowiedz
# Gość 2020-12-03 20:28
viagra for sale no prescipstion viagra cialis sample pack buying egypt viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-12-08 21:51
cialis payment paypal cialis without persriction cialis free trial no prescription
Odpowiedz
# Gość 2020-12-09 07:02
cheap viagra and cialis in australia cialis dapoxetine buy original cialis 10 mg
Odpowiedz
# Gość 2020-12-10 06:54
cialis for entertainment purposes is cialis a vasodilator cialis for sale payment paypal
Odpowiedz
# Gość 2020-12-10 13:11
cialis for sale canada cialis black 800 mg pill house cialis on line
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 01:15
cialis usa generic cialis overnight cialisis on line
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 06:15
viagra melbourne vic buy generic viagra online delivery fast on line viagra cheap mastercard
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 06:42
viagra samples from doctor buy viagra online sydney can i buy viagra without a prescription
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 08:33
cialis/dapoxeti ne cialis dapoxetine cialis 5 mg
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 16:59
cialis 40 mg cialisis generic cialis usa
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 20:46
viagra worldwide viagra without prescription needed viagra with overnight shipping
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 21:36
is super active cialis a scam cialis viagra levitra samples cialis quid
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 01:42
viagra vs. generic viagra viagra free trial pack canadian youtube viagra prices
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 02:15
viagra sources best viagra alternatives cheap viagra gold online
Odpowiedz
# Gość 2020-12-13 09:36
generic viagra, canada viagra with paypal buy viagra online usa
Odpowiedz
# Gość 2020-12-14 08:03
viagra sams viagra triangle female viagra pills australia
Odpowiedz
# Gość 2021-01-08 20:21
impotence pharmacy rx one canadian pharcharmy
Odpowiedz
# Gość 2021-01-10 00:45
india pharmacy п»їviagra online canadian pharmacy rx express pharmacy
Odpowiedz
# Gość 2021-01-10 23:42
people's pharmacy nearest drugstore best drugstore liquid eyeliner
Odpowiedz
# Gość 2021-01-12 09:05
canada pharmacy reviews family pharmacy pharmacy prices
Odpowiedz
# Gość 2021-01-13 00:08
cvs drugstore best drugstore foundation rx pharmacy online
Odpowiedz
# Gość 2021-01-16 22:03
quik ship viagra viagra act pfizer viagra 100mg online where to purchace generic viagra viagra in los angeles viagra buy usa viagra mail order recomendations viagra blue vision viagra 365 most reliable viagra uk viagra 100mg online super viagra australia order pfizer viagra from india cheap generic viagra viagra force
Odpowiedz
# Gość 2021-01-17 22:57
generic viagra where to buy online viagra, no prescription buy viagra without prescription where can you buy cheap viagra viagra no prescription paypal levitra vs viagra reviews do they make generic viagra buy viagra gold u. s. overnight viagra cheap viagra in las vegas nv buy viagra viagra and mastercard viagra 150 mg 50 mg generic viagra buy viagra online with paypal
Odpowiedz
# Gość 2021-01-18 01:30
viagra substitute uk buy viagra substitute buy female viagra online paypal to buy viagra australian viagra buying viagra in shanghai viagra 100mg price generic viagras buy viagra online overnight shipping viagra prolonged generic viagra review overnight united states viagra viagra 100mg pfizer viagra for sale viagra by pfizer
Odpowiedz
# Gość 2021-01-21 22:34
cialis pro cialis pro cialis20mg http://21cialismen.com/ - cialis daily elily ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-01 00:18
Eriacta Viagra with Fluoxetine mexican border pharmacies https://canadianpharmacy-yy.com/ - Geodon ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-01 06:57
does the va approve viagra for patients dapoxetine viagra american express viagra viagra from germany http://erectilejyzd.com/index.php?called=terms - viagra professionals ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-01 08:51
viagra/dapoxeti ne mail order pharmacies viagra 20 mg http://erectilejyzd.com/ - canadian online pharmacy reviews ’
Odpowiedz
# Gość 2021-02-03 19:57
pharmacy intern uk viagra buy female viagra
Odpowiedz
# Gość 2021-02-04 06:37
online pharmacies in usa prescription prices comparison canadian prescriptions online
Odpowiedz
# Gość 2021-02-04 22:59
Cialis Soft Tabs pharmeasy cialis from canada
Odpowiedz
# Gość 2021-02-04 23:33
use paypal to buy viagra cheap viagra on line viagra buy in melbourne
Odpowiedz
# Gość 2021-02-07 15:26
canada pharmacies online pharmacy online pharmacy without prescription canada pharmaceuticals
Odpowiedz
# Gość 2021-02-09 08:51
canadian pharmacy generic viagra motion sickness skin care
Odpowiedz
# Gość 2021-02-09 16:44
prescription drug buy pink viagra online meds online without doctor prescription
Odpowiedz
# Gość 2021-02-11 05:52
hometown cash advance in oskaloosa iowa complaints about payday loan companies fast cash loans no credit check
Odpowiedz
# Gość 2021-02-11 20:22
brand cialis generic cialis or tadalafil free generic cialis pills
Odpowiedz
# Gość 2021-02-11 20:57
how to get cash advance on eastwest credit card how do i get a cash advance with my capital one card payday advance 1000
Odpowiedz
# Gość 2021-02-12 21:37
sildenafil 20 coupon http://vigedon.com/ best viagra brand in canada
Odpowiedz
# Gość 2021-02-13 02:50
viagra substitute online http://viagriyvik.com/ where to buy viagra in toronto
Odpowiedz
# Gość 2021-02-14 05:27
cash advance hack instant cash loans for unemployed australia cash advance places in sacramento ca
Odpowiedz
# Gość 2021-02-14 09:32
cialis bayanlarda kullanabilir mi cialis oryginaЕ‚ cialis moscow
Odpowiedz
# Gość 2021-02-17 13:30
when does cialis affect peak quanto costa in farmacia il cialis cialis 10 of 20
Odpowiedz
# Gość 2021-02-21 07:55
This is very fascinating, You're a very skilled blogger.
I've joined your rss feed and sit up for looking for more of your great
post. Also, I've shared your site in my social
networks

Here is my homepage; stop acne: https://neozzle.com/user/profile/97504
Odpowiedz
# Gość 2021-02-26 22:37
gabapentin and viagra long term side effects of viagra drugs like viagra
Odpowiedz
# Gość 2021-02-27 15:15
mom son viagra best generic viagra generic of viagra
Odpowiedz
# Gość 2021-02-27 21:54
cialis canada free trial http://buycialisxz.com/ cialis no prescrip
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież