ANIMONDA GRANCARNO ADULT

ANIMONDA GRANCARNO ADULT

1,5 gwiazdki

Ocena: 1.5/5

Data publikacji: 01.06.2014

Facebook

SKŁAD:

Mączka drobiowa, kukurydza, ryż, tłuszcz drobiowy, miąższ buraka, wątróbka drobiowa, drożdże, szpinak, olej rybny, gluten kukurydziany, fructo-oligo-sacharydy, jajko, chlorek sodu, ekstrakty z winogron, wyciąg z mięczaków, yucca schidigera
Witamina A 13000 IE, witamina D3 1000 IE, witamina C 150 mg, kwas linolowy 2500 mg, 1 mg E 2, 3 mg E 4, 40 mg E 6, 0,1 mg E 8

Gwarantowana analiza:

Białko 25 %, zawartość tłuszczu 14 %, błonnik 4,5 %, popiół 5 %, zawartość wody 8 %, wapń 1 %, fosfor 0,8 %.

SZACOWANE WSKAŹNIKI SUCHEJ MASY:

RECENZJA SKŁADU:

Mączka drobiowa - dotychczasowa definicja mączki do 2013 r. zgodnie z rozporządzeniem UE: Produkt uzyskiwany przez ogrzewanie, suszenie i mielenie produktów ubocznych uboju drobiu. Produkt musi być zasadniczo wolny od piór. Niestety nowy glosariusz UE z definicjami składników karm i pasz z 2013 r. nie zawiera definicji wprost mączki drobiowej, która nie musi już być wolna od piór – Przedstawianie w ten sposób tego typu składników reguluje rozporządzenie Komisji UE nr 68/2013 (katalog materiałów paszowych), które odsyła nas do rozporządzenia UE nr 142/2009, które mówi, że do produkcji karmy można użyć tylko materiał kategorii 3 innego niż materiał, o którym mowa w art. 10 lit. n), o) i p) rozporządzenia (WE) nr 1069/2009. Według definicji materiałów kategorii 3 składnik mógłby, ale nie musi składać się z mięsa, może natomiast zawierać kości, skóry, łapy, pióra, łby drobiu, itp.. Składnik o wysokiej koncentracji protein.

Kukurydza - tani, niskiej jakości produkt. Podobnie jak pszenica, nie posiada szczególnych wartości odżywczych dla psa czy kota. Jest żródłem mało istotnych z punku widzenia dietetyki mięsożerców węglowodanów. Kukurydzą złą sławę zawdzięcza posądzaniu o powodowanie alergii – prawdopododbnie mógłby to być efekt dużej ilości kwasów Omega-6, w które jest bogata. Zbyt duże ich stężenie może wywoływać stany pro-zapalne (Ich niski stan także nie jest pożądany). Kukurydzę często obarcza się również odpowiedzialnością za agresję u psów - stanowi ona źródło endogennej tyrozyny, bezpośredniego substratu dla noradrenaliny - aminy presyjnej i pobudzającego przekaźnika układu nerwowego. Kukurydza posiada również niepożądany wysoki indeks glikemiczny.

Ryż - opis może odnosić się do np. do ryżu białego lub brązowego. Po ugotowaniu nadaje się do strawienia, zawiera błonnik. Ryż będąc przede wszystkim źródłem węglowodanów, nie ma szczególnych wartości odżywczych dla psa, tym bardziej dla kota. Posiada niepożądany wysoki indeks glikemiczny.

Tłuszcz drobiowy - bogaty w kwas omega-6 (kwas linolowy), powstaje w procesie podgrzewania i oddzielania go od mięsa drobiu. Nie jest podane dokładnie zwierze, z jakiego pochodzi tłuszcz ale zakładamy, że i tak jest to dobrej jakości składnik. Miąższ buraka - brak definicji w nowym glosariuszu składników UE. Produkt uboczny wytwarzania cukru. Składa się z ekstrahowanej i suszonej krajanki buraka cukrowego. Z jednej strony jest to tani produkt posądzany o powodowanie alergii, z drugiej może mieć pozytywny wpływ na zdrowie psa ze względu na to, że jest bogaty we włókno. Wątróbka drobiowa - nie jest wskazane, z jakiego rodzaju drobiu jest to składnik ale zakładamy, że jest to wysokiej jakości źródło protein, łatwo przyswajalnego żelaza, witaminy B9 (kwas foliowy) oraz witaminy B12. Drożdże - Znanych jest ok. 30 rodzajów drożdzy. Składnik niedodefiniowany. Bogate w białko, posiadają wiele składników odżywczych. Prawdopodobnie wspomagają układ odpornościowy. Kontrowersje budzą pogłoski o ich wpływie na alergie i wzdęcia. Producent może wybrać sposób opisu składników wynikający z rozporządzeń UE lub Ministerstwa Rolnictwa. Tak opisany składnik definiuje krajowy - Dziennik Ustaw Nr 103 poz. 596 z dnia 5 maja 2011 r. i oznacza: wszystkie drożdże, których komórki zostały unieczynnione i wysuszone. Szpinak - składnik wysokiej jakości ze względu na witaminy i minerały jakie posiada. Bogaty w żelazo oraz niezbędny w procesie trawienia wolny kwas foliowy. Olej rybny - nie jest zaznaczone z jakich ryb jest olej, ale zakładamy że składnik i tak jest bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych Omega-3. DHA i EPA Gluten kukurydziany - z definicji: produkt uzyskiwany podczas wytwarzania skrobi kukurydzianej. Zawiera głównie gluten uzyskiwany podczas oddzielania skrobi . Tani, niskiej jakości produkt z przetworzonych odpadów po oddzieleniu najlepszych części z kukurydzy. Białko zawarte w glutenie kukurydzianym ma znikomą wartość biologiczną dla psa i kota. Jako wypełniacz może podnosić ilość białka podawaną procentowo przez producenta na opakowaniu. Posiada niepożądany wysoki indeks glikemiczny. Fruktooligosacharydy - prebiotyk wykorzystany do podtrzymania wzrostu niezbędnych dla zdrowia bakterii w jelicie grubym. Jajko - definiowane w glosariuszu składników UE – w skorupce lub bez. Uznawany za wysokiej jakości składnik, o dużej wartość biologicznej, łatwy do strawienia, źródło białka, witamin i składników mineralnych. Chlorek sodu - sól kuchenna. Zawiera niezbędny sód. W małych ilościach jest tolerowana przez organizm psa i kota Ekstrakt z winogron - zawiera polifenole dające efekty antyoksydacyjne. Jako silne przeciwutleniacze działają przeciwnowotworowo. Winogrona w normalnej postaci jak i rodzynki są trujące dla psów. Wyciąg z mięczaków - źródło białka. Nie jest podane z jakich mięczaków pochodzi produkt. Np. z ciała ostryg i kałamarnic można otrzymać pewne substancje działające antybakteryjnie i antywirusowo. Wyciąg z yucci Schidigera - dodatek działający przeciwko dysplazji stawów i chorobom reumatycznym.

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

PODSUMOWANIE:

Karma otrzymuje 1,5 gwiazdki. Pierwszy składnik w karmie jest pochodzenia zwierzęcego - (nie wiemy z jakiej części) i zawiera skoncentrowaną ilość protein. Podstawą karmy są jednak roślinne składniki takie jak kukurydza i ryż. Jeżeli przyjrzymy się składnikom analitycznym okaże się, że niepodana (i niepożądana) ilość węglowodanów w suchej masie (prawie 50% całego składu) jest większa niż ilość białka i tłuszczy razem wziętych, których w psiej karmie szukamy – szczególnie pochodzenia zwierzęcego. Podstawowy składnik pochodzenia zwierzęcego prawdopodobnie nie jest z mięsa – wg obecnych norm bowiem już nie musi. Producent nie podaje na swojej stronie internetowej udziału poszczególnych aminokwasów egzogennym w składzie protein karmy, więc nie można przeprowadzić analizy ich ilości w oparciu o normy FEDIAF. Fosfor i wapń w prawidłowej proporcji powyżej zalecanego minimum wg standardów FEDIAF. Na stronie dystrybutora nie ma podanej pełnej analizy składu z poszczególnymi aminokwasami i pierwiastkami śladowymi. Skład witaminowy w normie.

UWAGA

Recenzja służy jedynie przekazaniu informacji na temat produktu celem zwiększenia świadomego wyboru karmy dla domowego pupila. Zakup produktu recenzowanego na karmy.pl jest indywidualną decyzja każdego właściciela i powinien zależeć od preferencji żywieniowych czworonoga. Informujemy również, iż recenzja tego produktu jest oceną subiektywną i pomimo naszych starań może zawierać informacje nieadekwatne. Skład karmy może nie być aktualny ze względu na zmiany, jakie dokonuje producent, wywołane m.in. podażą i popytem półproduktów. Jeżeli masz uwagę dot. któregoś z tych aspektów, prosimy o informację poprzez formularz kontaktowy.

Komentarze  

# Gość 2018-10-31 17:23
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://gaestebuch.ditib-salzgitter-bad.com/public/img-1539194506.jpg
Odpowiedz
# Gość 2019-08-10 00:02
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxil bzy.cbub.karmy. pl.vcf.ul http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Odpowiedz
# Gość 2019-08-10 00:32
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Buy Amoxicillin Online vsh.fcoy.karmy. pl.sso.xz http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Odpowiedz
# Gość 2019-08-12 23:21
Cześć wielkie dzięki za wpis dla nas !

Feel free to surf to my web blog :: Aśka: http://jarzebina.kobierzyce.pl/
Odpowiedz
# Gość 2019-08-25 03:01
Priligy Tem Generico Best Price 100mg Generic Viagra On Line levitra expre delivery Generic Viagra Online Purchase Medscom
Odpowiedz
# Gość 2019-10-28 23:35
Appreciate the recommendation. Will try it out.

my web blog ... generic cialis: http://costofcial.com
Odpowiedz
# Gość 2020-05-21 22:09
Hi there, I wish for to subscribe for this weblog to obtain newest updates, therefore where
can i do it please assist.

my blog post Dapoxetine does it work: http://sfkapyma.com/wp-content/plugins/classic-editor/priligy/dapoxetine-does-it-work.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-22 02:07
Appreciate the recommendation. Will try it out.

Here is my homepage: Furosemide
e insufficienza renale: http://sparklystarstudios.com/wp-content/plugins/contact-form-7/lasix/furosemide-e-insufficienza-renale.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-22 20:19
Appreciate this post. Will try it out.

Feel free to surf to my blog post: Colette: http://sparklystarstudios.com/wp-content/plugins/contact-form-7/lasix/why-lasix-stopped-working.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-23 13:29
Hello there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally suggest to my friends.
I'm confident they will be benefited from this website.


Also visit my site - Mezclar priligy y viagra: http://sfkapyma.com/wp-content/plugins/classic-editor/priligy/mezclar-priligy-y-viagra.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-25 07:09
Excellent blog here! Also your site loads up fast! What web host are you using?

Can I get your affiliate link to your host? I wish my web
site loaded up as quickly as yours lol

My webpage ... sfkapyma.com: http://sfkapyma.com/wp-content/plugins/classic-editor/priligy/priligy-dapoxetine-60-mg.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-25 11:10
I've been browsing on-line greater than 3 hours as of late, yet I by no means found
any fascinating article like yours. It's pretty value enough for me.

Personally, if all webmasters and bloggers made excellent content material
as you did, the web can be a lot more useful than ever before.


My web blog ... Lasix for kidney disease: http://sparklystarstudios.com/wp-content/plugins/contact-form-7/lasix/lasix-for-kidney-disease.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-26 01:14
Very nice post. I just stumbled upon your
blog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your
blog posts. After all I'll be subscribing to your
feed and I hope you write again soon!

Feel free to surf to my webpage; Lasix treatment for heart failure: http://sparklystarstudios.com/wp-content/plugins/contact-form-7/lasix/category-3-8.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-26 10:29
constantly i used to read smaller articles that as well clear their motive, and
that is also happening with this article which I am reading at this time.


Here is my webpage; Lasix qt: http://sparklystarstudios.com/wp-content/plugins/contact-form-7/lasix/lasix-qt.html
Odpowiedz
# Gość 2020-05-26 14:46
Fantastic goods from you, man. I have bear in mind your stuff previous to and you're simply too wonderful.
I actually like what you've acquired right here, certainly like what you are saying and the way during which you say it.
You make it enjoyable and you still care for to stay it wise.
I can not wait to read much more from you. That is really a tremendous web site.


Here is my web blog; sfkapyma.com: http://sfkapyma.com/wp-content/plugins/classic-editor/priligy/dapoxetine-meaning-in-urdu.html
Odpowiedz
# Gość 2020-10-29 13:11
Lust always leaves a man or woman a little emptier
and hungrier than they were before, and I had hollowed out
my soul to the point where I craved a bigger fix. DISH Network Satellite TV Channels
smash all the obstacles to deliver an enchanting dose of adult entertainment.
Your hidden information is held in the stream or Alternate Data Streams.


my web page: child porn: http://fbi.media/aleksej-abasov-i-vitalij-abasov-na-kogo-rabotali-genii-korruptsionnyh-shem/
Odpowiedz
# Gość 2020-10-31 13:36
The area code identifies the network, and the phone number identifies the host on the
network, like a PC, or server, or printer. ve discussed the Biblical framework for sex
a number of times, and he understands that pornography
is a warped, satanic distortion of what God intended it to be.

The truth is that students are more inquisitive and adept at finding routes around gateway prevention systems.


Here is my site - child porn: https://newsonline24.com.ua/aleksej-abasov-vitalij-abasov-i-tixushniki-kak-byvshie-chinovniki-amku-vyvodyat-iz-strany-milliony/
Odpowiedz
# Gość 2020-11-06 20:05
The area code identifies the network, and the phone
number identifies the host on the network, like a PC, or server, or
printer. The object is to draw the highest number from the deck,
which puts you in the position to have the loser do something
to you based on the number they draw. 'The Witcher" sex cards or romance cards are something that is a part of the original title's game.

Stop by my web page; buy gun: https://newsonline24.com.ua/aleksej-abasov-vitalij-abasov-i-tixushniki-kak-byvshie-chinovniki-amku-vyvodyat-iz-strany-milliony/
Odpowiedz
# Gość 2020-11-09 18:11
200 mg viagra online http://usggrxmed.com/ safest place to buy viagra online viagra generic date
Odpowiedz
# Gość 2020-11-09 21:14
generic viagra online http://fmedrx.com/ best site to buy generic viagra online pharmacy viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-16 21:42
how do i block viagra emails where can i get viagra samples mail order generic viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-18 01:23
viagra dsk https://purevigra.com/ can you get high viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-18 21:36
viagra alami untuk pria buybuyviamen.co m does liquid viagra work
Odpowiedz
# Gość 2020-11-19 01:18
cheap viagra pills viagra $50 viagra for sale paypal
Odpowiedz
# Gość 2020-11-19 11:01
can you buy viagra online in australia without a prescription https://wowviaprice.com viagraonline\\
Odpowiedz
# Gość 2020-11-19 14:22
over the counter drugs like viagra el viagra causa dependencia comment prendre le viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-11-24 19:28
discount viagra online canada buy real viagra from canada buy sildenafil 100mg
Odpowiedz
# Gość 2020-11-25 23:23
cost of viagra pills in india sildenafil daily use viagra 123 pills 7000 mg
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 07:49
female viagra pill otc sildenafil online singapore can i buy viagra in uk
Odpowiedz
# Gość 2020-11-26 21:51
i go hard viagra venta de viagra en capital federal efectos del viagra femenino
Odpowiedz
# Gość 2020-11-27 13:00
jay lu viagra viagra au meilleur prix viagra correspondance
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 00:12
term paper mills write good essay writing expository essays
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 00:29
college essay services powerpoints online criteria for essay writing
Odpowiedz
# Gość 2020-11-30 22:36
personal statement help write a thesis statement for me rules of writing essay
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 05:02
writing essay rubric write my research paper extended essay 2018
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 11:33
research paper on a person research paper download need help writing narrative essay
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 14:59
i dont want to do my homework freelance writers write a thesis statement
Odpowiedz
# Gość 2020-12-01 17:39
where to get viagra viagra professional super doctor burlington vt viagra free trial
Odpowiedz
# Gość 2020-12-02 02:02
college essay 500 words or less dissertation for phd where to buy a research paper
Odpowiedz
# Gość 2020-12-10 04:37
best viagra source generic viagra buy brand viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-12-10 17:10
best price cialis dapoxetin,ciali s cialis\'
Odpowiedz
# Gość 2020-12-10 23:57
generic viagra medication for sale generic viagra supplier india fast acting viagra
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 06:09
cialis international cialis price cialis with dapoxetine mastercard
Odpowiedz
# Gość 2020-12-11 13:01
cheap viagra from balinese viagra herbs but viagra online
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 04:11
viagra cialis levitra sample pack buy cialis online overnight delivery cialis reliable sites
Odpowiedz
# Gość 2020-12-12 20:24
purchsse viagra online ca i buy viagra online viagra without a script
Odpowiedz
# Gość 2020-12-16 04:34
price for viagra over the counter viagra viagra for 30 years old
Odpowiedz
# Gość 2020-12-16 18:40
sex shoping viagra viagra vs cialis side effects buy viagra witout precription
Odpowiedz
# Gość 2020-12-22 12:20
First of all I want to say awesome blog! I had a quick question that I'd like to ask if you don't mind.
I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts before
writing. I've had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out
there. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to
15 minutes are lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
Kudos!

Here is my website: webcam: http://clinicwiki.org/index.php?title=Camgirls_Inside_the_Romanian_sexcam_market
Odpowiedz
# Gość 2021-01-09 03:52
best erectile dysfunction pills erectile dysfunction treatment dysfunction
Odpowiedz
# Gość 2021-01-09 14:47
medical pharmacy pharmacy near me canadian pharmacy online
Odpowiedz
# Gość 2021-01-09 16:48
canadian pharmacy online drugstore cowboy ed medications
Odpowiedz
# Gość 2021-01-12 10:35
ed medications canadian mail order pharmacy online drug store
Odpowiedz
# Gość 2021-01-12 22:45
best drugstore mascara longs drug store india pharmacy
Odpowiedz
# Gość 2021-01-15 12:08
has anyone in australia bought viagra online buy gerneric viagra brand viagra viagra hongkong viagra 100mg free trail viagra buy female viagra online viagra and depoxtamine questions about viagra viagra online with paypal overnight delivery viagra us best price viagra 100mg what are the over the counter viagra viagra online sweden hard for 36hr like viagra
Odpowiedz
# Gość 2021-01-16 13:15
buy viagra pills 365 viagra in the usa overnight delivery best viagra sale sites viagra substitute over counter top viagra store buy viagra on the web viagra with out prescription in rite aid viagra super active generic online viagra trusted viagra in india for men viagra in ukВ  viagra 150 mg generic viagra from canada sellers of viagra drugstore 1st viagra
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież