ZIWIPEAK DAILY DOG JAGNIĘCINA

ZIWIPEAK DAILY DOG JAGNIĘCINA

5 gwiazdek

Ocena: 5/5

Data publikacji: 13.08.2014

Facebook

SKŁAD:

jagnięcina – mięso, jagnięcina – wątroba, jagnięcina- żołądki, jagnięcina-serca i nerki, nowozelandzkie małże zielone (min. 3%), lecytyna, olej rybny, inulina (cykoria), suszone wodorosty, pietruszka.

Gwarantowana analiza:

Białko 33%, Oleje i Tłuszcze 27%, Błonnik 1.5%, Popiół 8%, wilgotność- 15%.

SZACOWANE WSKAŹNIKI SUCHEJ MASY:

RECENZJA SKŁADU:

Jagnięcina - mięso - składnik wysokiej jakości. Stanowi dobre źródło białka, przy równocześnie niskiej zawartości tłuszczu. Mięso jagnięce w procesie obróbki termicznej straci około 80% wody i może przesunąć się w składzie o jedno lub kilka miejsc do tyłu co oznacza, że finalnie będzie stanowić mniejszą część zawartości całego produktu

Jagnięcina - wątroba - jest to wysokiej jakości źródło protein, łatwo przyswajalnego żelaza, kwasu foliowego oraz witaminy B12. Dostarcza węglowodanów w formie glikogenu w odpowiedniej ilości dla zwierząt mięsożernych.

Jagnięcina - żołądki - dostarczają wysokiej jakości protein zwierzęcych. Wysokiej jakości składnik.

Jagnięcina - serca i nerki - źródło cennych protein, bogatych w aminokwasy egzogenne, szczególnie w taurynę Nowozelandzkie małże zielone - bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 oraz glukozaminę są wartościowym składnikiem, szczególnie w profilaktyce chorób stawów. Lecytyna - zwykle otrzymuje się z żółtek jajek kurzych oraz z rzepaku lub ziaren soi. Niezbędna do funkcjonowania układu nerwowego zwierząt. Olej rybny - nie jest zaznaczone z jakich ryb jest olej, ale zakładamy że składnik i tak jest bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych Omega-3. DHA i EPA Inulina (cykoria) - naturalny prebiotyk. Pomaga rozwijać się zdrowym bakterią w jelicie. Suszone wodorosty - składnik słabo sprecyzowany, nie wiadomo o jaki gatunek wodorostów chodzi; najczęściej uzywane jako nośnik jodu. Pietruszka - składnik dostarczający słabo przyswajalnego żelaza i błonnika.

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

PODSUMOWANIE:

Karma otrzymuje 5 gwiazdek. Wysokiej jakości składniki pochodzenia zwierzęcego- mięso (pierwsza pozycja w składzie) i podroby jagnięce oraz małże zielone zapewniają dawkę wysokiej jakości protein białkowych, zawierających wszystkie aminokwasy egzogenne (czyli te, których pies sam nie może syntetyzować) w ilości przekraczającej minimum narzucone przez normy FEDIAF. Jakość tłuszczu również nie budzi zastrzeżeń- ilości oraz wzajemna proporcja (ok. 3:1) kwasów tłuszczowych omega- 6 i omega-3 są zgodne z w/w normami - prawidłowe. Brak tanich składników roślinnych znajduje odzwierciedlenie w niskiej ilości cukru- (ok. 18 % )- którego donorem jest przede wszystkim wątroba. Zawartość włóknika również bardzo dobra. Wszystkie makro- i mikroelementy suplementowane w odpowiednich ilościach i w formach chemicznych (chelaty) łatwo przyswajalnych z przewodu pokarmowego. Skład witaminowy bez zastrzeżeń.

UWAGA

Recenzja służy jedynie przekazaniu informacji na temat produktu celem zwiększenia świadomego wyboru karmy dla domowego pupila. Zakup produktu recenzowanego na karmy.pl jest indywidualną decyzja każdego właściciela i powinien zależeć od preferencji żywieniowych czworonoga. Informujemy również, iż recenzja tego produktu jest oceną subiektywną i pomimo naszych starań może zawierać informacje nieadekwatne. Skład karmy może nie być aktualny ze względu na zmiany, jakie dokonuje producent, wywołane m.in. podażą i popytem półproduktów. Jeżeli masz uwagę dot. któregoś z tych aspektów, prosimy o informację poprzez formularz kontaktowy.

Komentarze  

# Gość 2019-07-20 12:56
Cześć wielkie dzięki za post !

Review my site: Magda: http://dziecieca.warszawa.pl/
Odpowiedz
# Gość 2019-07-26 22:54
Hej, osobiście absolutnie zgadzam się z Twoim tekstem !



Take a look at my web site :: Iga: http://sp12.katowice.pl/
Odpowiedz
# Gość 2019-09-02 10:59
Hej, osobiście całkowicie zgadzam się z powyższym !


My web page; Aśka: http://jarzebina.kobierzyce.pl/
Odpowiedz
# Gość 2019-09-24 21:33
Thank you for any other magnificent article.
The place else may anyone get that kind of information in such an ideal
means of writing? I have a presentation subsequent week,
and I am on the search for such info.

My web site ... https://be-tours.it/r/cnendb44: https://be-tours.it/r/cnendb44
Odpowiedz
# Gość 2019-09-25 02:19
I the efforts you have put in this, regards for all the great articles.


my web page; https://be-tours.it/r/hc2dr757: https://be-tours.it/r/hc2dr757
Odpowiedz
# Gość 2019-10-28 07:14
I am glad to be one of the visitants on this great site (:
, thank you for posting.

Check out my webpage; tabs forum helveat botanisone pure hur mycket är: https://sv.finnlore.de/detox/82/helveat-botanisone-pure/
Odpowiedz
# Gość 2020-01-12 04:16
Wonderful article! That is the kind of info that should be shared across the net.
Shame on Google for not positioning this
submit upper! Come on over and seek advice from my site .
Thank you =)

Look at my web page: wordpress: http://web.com
Odpowiedz
# Gość 2020-01-30 05:44
I am curious to find out what blog system you happen to be using?
I'm experiencing some small security issues with my latest blog and I'd like to find something more safe.
Do you have any recommendations?

My webpage الحد الأدنى للإيداع simplefx
تحاليل: https://ar.lug-mueritz.de/1/617/simplefx/
Odpowiedz
# Gość 2020-02-10 05:46
Great info and right to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you people
have any ideea where to get some professional writers?
Thanks in advance :)

Here is my website seguro yadix pago: https://es.michas-volleyball.de/como-tener-dinero/262/yadix/
Odpowiedz
# Gość 2020-02-10 08:44
Thank you for all of the effort on this site. Ellie loves engaging in investigations and it's easy to see why.
A number of us hear all relating to the lively form you deliver reliable items via your website and as well
boost contribution from people about this idea while our girl is certainly discovering a lot of things.
Have fun with the remaining portion of the year. You're the one doing a good job.


Check out my web blog; pendapat dx
dxchain token cara menang: https://ms.lug-mueritz.de/menjana-pendapatan-sampingan/472/dx-dxchain-token/
Odpowiedz
# Gość 2020-03-02 13:44
This paragraph is genuinely a pleasant one it
assists new the btc profit minsta insättning: https://sv.hundephysio-harnisch.de/tjana-latta-pengar/900/the-btc-profit/
web viewers, who are wishing for blogging.
Odpowiedz
# Gość 2020-03-03 05:54
Hi there, yes this post is really fastidious and forum forex i
crypto trading česká republika: https://cs.lug-mueritz.de/jak-vydlat-penize-na-internetu/1/forex-i-crypto-trading/ have learned lot of things from it on the topic of blogging.
thanks.
Odpowiedz
# Gość 2020-03-20 07:06
Great work! This is the kind of info that are supposed to be shared around the internet.

Shame on Google for now not positioning this submit upper!
Come on over and talk over with my site . Thank you =)

my web blog; mínimo depósito 24 option en vivo: https://es.hundephysio-harnisch.de/como-conseguir-dinero-rapido/199/24-option/
Odpowiedz
# Gość 2020-03-22 16:49
I really appreciate this post. I've been looking all over
for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day!
Thanks again!

My web page wie kann man im internet
geld verdienen ufx strategie de money management: https://partypoint-nienburg.de/wie-komm-ich-schnell-an-geld/48/ufx/
Odpowiedz
# Gość 2020-06-28 21:10
acheter viagra pfizer france https://ascialis.com/ - Cialis buy genuine levitra online non prescription cialis online pharmacy buy levitra online usa
Odpowiedz
# Gość 2020-07-19 18:58
Devis Levitra uplickug https://bbuycialisss.com/# - buy cialis online prescription Enannazisy Propecia Para La Mujer ideadrastact generic cialis for sale frupporneque Real Progesterone Visa No Physician Approval Store
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież